

Takovou klasiku, jako jsou bramborové knedlíky to snad miluje každý. Pravda, z celozrnné mouky nejsou tak nadýchané a jemné, zato jsou výborné a zdravé. Brambory totiž působí v těle zásaditě a celozrnná mouka, na rozdíl od té bílé, vhodně doplní bílkoviny, minerály a vitamíny.
Hlavní jídla - Bramborová jídla
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, tu z ovesných vloček získáme jednoduše tím, že je rozmixujeme, osolíme a na vále zaděláme těsto. Rozdělíme ho na 3 části, z kterých pak uděláme válec. Ten nakrájíme na špalíky. Do vroucí vody ve větším hrnci pak vkládáme omoučené špalíky, nebo je vytvarujeme na šišky. Knedlíky hlídáme případně odlepíme ode dna, když je potřeba, a po vyplavání vaříme jen krátce. Celkově asi 8 minut. Je dobré 1 vytáhnout a rozkrojit jestli je hotový a pak teprve všechny.