

Bramborové placky jsou staročeským a stále výborným jídlem. Snadno zpracujeme starší či zbylé brambory a ještě k tomu si všichni pochutnají. Když přinesl nedávno synek placky do školy, hned chtělo několik dětí recept jak jim to chutnalo. Inu není nad babičkovské recepty.
Hlavní jídla - Bramborová jídla
Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou a solí. Vypracujeme těsto, které by se nemělo moc lepit, ale nemělo by být ani moc mouky aby to nebylo tvrdé. Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme na kousky, které tence vyválíme na placky. Placky pečeme za sucha na pánvi, nebo na plotýnce elektrického sporáku z obou stran do zlatova. Hotové placky potřeme olejem a podáváme buď na sladko s Javorovým syrupem, marmeládou či makovou posypkou, nebo na slano se zakysanou smetanou. Dobrou chutnání přejeme.