ZiskejZdravi.cz

Brokolicovo - pohankové karbenátky

Karbenátky můžeme dělat na mnoho způsobů. Tentokrát nám zbyla pohanka z minulého dne, tak zapojíme fantazii a pochutnání je na světě. Použijeme k tomu hrašku, což je obalovací směs z mletého hrachu může být pikantní nebo jemná. Je dobrým zdrojem bílkovin a výbornou alternativou na obalování místo mouky.

Ingredience porce

Příprava receptu

Uvařenou pohanku smíchejte s 1 lehce podušenou brokolicí nastrouhanou nahrubo a dochuťte solí či zeleninovou směsí bez glutamátu. Přidejte 2 cibule nakrájené na jemno, lžíci majoránky a vše spojíme hraškou, která směs nádherně dochutí a slepí. Nemáte-li hrašku může dát vejce nejlépe z domácích či farmářských chovů a mouku. Vytvoříme kuličky které obalíme v mouce či ještě v hrašce a vytvoříme placičku. Pečeme nasucho na pánvi, nebo na plechu v troubě do zrůžovění. Po upečení omastíme máslem, vegani máslem kokosovým. Karbenátky se hodí jak k pečivu, tak k bramborám i k zelenině.  Dobré chutnání :-)


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo