Karbenátky můžeme dělat na mnoho způsobů. Tentokrát nám zbyla pohanka z minulého dne, tak zapojíme fantazii a pochutnání je na světě. Použijeme k tomu hrašku, což je obalovací směs z mletého hrachu může být pikantní nebo jemná. Je dobrým zdrojem bílkovin a výbornou alternativou na obalování místo mouky.
Hlavní jídla - Zeleninová jídla
Uvařenou pohanku smíchejte s 1 lehce podušenou brokolicí nastrouhanou nahrubo a dochuťte solí či zeleninovou směsí bez glutamátu. Přidejte 2 cibule nakrájené na jemno, lžíci majoránky a vše spojíme hraškou, která směs nádherně dochutí a slepí. Nemáte-li hrašku může dát vejce nejlépe z domácích či farmářských chovů a mouku. Vytvoříme kuličky které obalíme v mouce či ještě v hrašce a vytvoříme placičku. Pečeme nasucho na pánvi, nebo na plechu v troubě do zrůžovění. Po upečení omastíme máslem, vegani máslem kokosovým. Karbenátky se hodí jak k pečivu, tak k bramborám i k zelenině. Dobré chutnání :-)