Jů knedlíky, mami to je dobře že jsi udělala knedlíky, ozvalo se hned když zavoněly. Kdo by je neměl rád a celozrnný knedlík navíc v podstatě neseženete. Není je tak těžké udělat. Pokud do nich přidáte trošku kurkumy získají, spolu s antioxidanty, krásně žluťoučkou barvu a sojová mouka (není podmínkou) doplní bílkoviny, které v zrnu chybí.
Hlavní jídla - Knedlíky
Na celozrnné houskové knedlíky si tedy rozmícháme půl litru vlahé vody (nebo sojové mléko) a do ní rozšleháme droždí, kdo chce špetku cukru, sojovou mouku, kurkumu a sůl. Vypracujeme těsto tužší konzistence, je-li potřeba přidáme ještě vodu, nebo naopak mouku. Do těsta vmícháme nakrájené housky na kostičky a necháme asi 15 minut kynou. Z vykynutého těsta vytvoříme navlhčenou rukou knedlíky a necháme kynout. Knedlíky pak vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po prvních 10 minutách knedlík obrátíme. Vpichem špejle můžeme zkontrolovat zda jsou knedlíky hotové a vyndáme je na prkénko. Knedlík hned propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a nesrazil se. Máme připravenou nit, kterou vždy podložíme do spodu knedlíku, překřížíme a tak knedlík rozřežeme na plátky. No a už jsou celozrnné knedlíky na světě. Podáváme s omáčkami, zeleninovými jídly, fazolemi atd. Přejeme hodně zdaru a dobré chutnání.