Hlávkový salát je výbornou jarní zeleninou. Věděli jste, že salát má téměř ideální poměr Omega 3 a 6 mastných kyselin - dvě ku jedné a obsahuje hodně kompletních bílkovin? A krom toho vám salát pomůže s nespavostí pokud si jej dáte k lehké večeři. Česneková zálivka udělá z „obyčejného" salátu opravdu nevšední labužnický zážitek. Alespoň u nás to tak platí.
Studená kuchyně - Zálivky a majonézy
Olivový olej smícháme s medem, a spolu s citrónovou šťávou pak vyšleháme lžičkou až to trochu zhoustne. Pokud chcete kyselejší trochu citrónu přidejte (ocet do salátu nepatří). Prolisovaný česnek utřeme na prkýnku se solí a pak přidáme k oleji. Salát by měl být omytý a okapaný, neměl by být příliš vlhký. Česnekovou zálivku jemně vmícháme do salátu a už můžeme popřát dobrou chuť.