

Zima je pryč, ale první plody ještě daleko. Jaro nám ale poskytuje spoustu zeleně, která by měla být denně na talíři. Asi to tak má být, aby nám zelený chlorofyl pročistil tělo a dodal další sílu. A pohanka s cizrnou je výborná kombinace, vyzkoušejte.
Hlavní jídla - Obilninová jídla
Cizrnu si namočíme přes noc a pak uvaříme do měkka. Pohanka je na rozdíl od cizrny rychle hotová, vaří se krátce. Zalijeme jí horkou vodou se solí, na 1 díl pohanky 2 díly vody, pak povaříme jen několik minut a necháme stát pod pokličkou až pohanka vstřebá vodu. Smícháme dohromady s uvařenou cizrnou ochutíme majoránkou, solí a omastíme olejem. Dvě cibulky lehce podusíme na oleji s trochou vody a přidáme do jídla. Na talíř můžeme přidat i červenou řepu naloženou v citronu či povařenou a ochucenou citronem s medem a solí. Je to výborné. A pokud použijete cizrnu z konzervy, nebo předvařenou z mrazáku máte hned dobrou rychlovku. Přejeme dobré chutnání.