ZiskejZdravi.cz

Cizrna s pohankou a spoustou zeleně

Zima je pryč, ale první plody ještě daleko. Jaro nám ale poskytuje spoustu zeleně, která by měla být denně na talíři. Asi to tak má být, aby nám zelený chlorofyl pročistil tělo a dodal další sílu. A pohanka s cizrnou je výborná kombinace, vyzkoušejte.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Cizrnu si namočíme přes noc a pak uvaříme do měkka. Pohanka je na rozdíl od cizrny rychle hotová, vaří se krátce. Zalijeme jí horkou vodou se solí, na 1 díl pohanky 2 díly vody, pak povaříme jen několik minut a necháme stát pod pokličkou až pohanka vstřebá vodu. Smícháme dohromady s uvařenou cizrnou ochutíme majoránkou, solí a omastíme olejem. Dvě cibulky lehce podusíme na oleji s trochou vody a přidáme do jídla. Na talíř můžeme přidat i červenou řepu naloženou v citronu či povařenou a ochucenou citronem s medem a solí. Je to výborné. A pokud použijete cizrnu z konzervy, nebo předvařenou z mrazáku máte hned dobrou rychlovku. Přejeme dobré chutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo