ZiskejZdravi.cz

Cizrnová polévka

Cizrna je římský hrách a je to plodina, která je krom minerálů a vitamínů dobrým zdrojem bílkovin i tuků. Cizrnu můžeme použít v prevenci i terapii civilizačních onemocnění jako jsou kardiovaskulární choroby, snižování cholesterolu přes obezitu, zácpu až po rakovinu tlustého střeva. A chutná výborně :-)

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Cizrnu si přes noc namočíme a potom druhý den uvaříme do měkka. Důkladně rozmixujeme ve vodě spolu s olivovým olejem a dochutíme vegou nebo solí. Tato polévka se podává s opečenými kousky chleba a navrch něco zeleného, to by nemělo chybět nikde. Polévka je výživná a pokud k tomu máte chleba celozrnný k obědu vás to příjemně zasytí.  Protože se cizrna déle vaří, doporučujeme uvařit jí více a použít ještě na další jídlo, nebo dát do mrazáku.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo