Cizrna je římský hrách a je to plodina, která je krom minerálů a vitamínů dobrým zdrojem bílkovin i tuků. Cizrnu můžeme použít v prevenci i terapii civilizačních onemocnění jako jsou kardiovaskulární choroby, snižování cholesterolu přes obezitu, zácpu až po rakovinu tlustého střeva. A chutná výborně :-)
Polévky - Luštěninové
Cizrnu si přes noc namočíme a potom druhý den uvaříme do měkka. Důkladně rozmixujeme ve vodě spolu s olivovým olejem a dochutíme vegou nebo solí. Tato polévka se podává s opečenými kousky chleba a navrch něco zeleného, to by nemělo chybět nikde. Polévka je výživná a pokud k tomu máte chleba celozrnný k obědu vás to příjemně zasytí. Protože se cizrna déle vaří, doporučujeme uvařit jí více a použít ještě na další jídlo, nebo dát do mrazáku.