Fazolová pomazánka je nejen chuťově vynikající, ale také výživná, zasytí a oproti kupovaným výrobkům na chleba je i levná. Fazole adzuki vynikají jemnou oříškovou chutí. Obsahují dostatek bílkovin, fosforu a vápníku a jsou i velmi syté a výživné. Bazalka vše krásně provoní a dobře si pochutnáte.
Pomazánky - Luštěninové
Fazole adzuky (nebo jiné) si namočíme přes noc a pak uvaříme do měkka. Pohanku zalijeme vařící vodou, necháme vařit jen několik minut, odstavíme a necháme nabobtnat v zavřeném hrnci. Můžeme použít i jiné obiloviny co nám třeba zbyly z předešlého oběda (kuskus, bulgur, rýže). Pak vše v mixéru rozmixujeme do hladka a ochutíme solí, olejem a bazalkou. Tu použijeme buď čerstvou, nebo bazalkové pesto asi 100g. Přejeme dobré chutnání.