ZiskejZdravi.cz

Hruškový koláč s pudinkem

Hrušky jsou výborným ovocem, které je přirozeně sladké a dříve se v kuchyni hodně využívaly. Dělala se z nich například pracharanda - nadrcené sušené hrušky a sypaly se na kaše jako sladidlo. Víte že hrušky obsahují dokonce jód, kterého máme obecně nedostatek? Vyzkoušejte náš hruškový koláč. Nám chutnal, snad jen druhý den jablíčka na vrchu trochu navlhla, ale na chuti to neubralo. :-)

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porcí

Náplň

Příprava receptu

Ovesné vločky dáme spolu s ořechy či slunečnicovými semeny do mixéru a trochu pomeleme. Pak přidáme pšeničnou celozrnnou mouku, olej, vodu, med a uděláme těsto, které vtlačíme na vymazaný plech. Náplň si připravíme ze 500 g hrušek, které jsou samy o sobě sladké a koláč se tak nemusí příliš doslazovat. Hrušky si také rozmixujeme v mixéru (nebo můžeme nastrouhat nahrubo). V hrnci si připravíme hustý pudink ze sojového nápoje s 5 lžícemi medu a ještě za horka než to ztuhne do něj vmícháme rozmixované hrušky se lžičkou kurkumy a skořice. Celou směs rozprostřeme na plech a z vrchu poklademe předem připravenými plátky jablek ( nebo opět hrušek, jak kdo chce) a dáme zapéct do trouby. Pečeme při 180 0C cca 40 minut. Přejeme dobré chutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo