ZiskejZdravi.cz

Kmínová polévka se zeleninou

Kmínová polévka pohladí nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše zažívání a krom toho krásně voní. Kdo má rád kmín bude jistě nadšen. Do kmínového vývaru můžeme použít jakoukoli zeleninu, případně kukuřici a budeme mít polévku pokaždé trochu jinou. Kmín zklidňuje zažívání, působí proti křečím a plynatosti a proto by měl být častou součástí našich jídel. V bezlepkové variantě samozřejmě místo pšeničné mouky použijeme mouku kukuřičnou či pohankovou.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Kmín dáme do hrnce spolu s vodou a s polovinou kořenové zeleniny vařit. Vaříme zvolna a necháme spíše táhnout, aby se živiny do vody pěkně vyluhovaly cca 30-45 minut. Když uděláme voňavý vývar a zeleninka je měkoučká, slijeme ho do jiného hrnce. Mezitím si připravíme na kostičky zbylou zeleninu a kapustičky rozpůlíme na půl. Zeleninu krom kapustiček vložíme do vývaru a chvíli povaříme, pak přidáme kapustičky, které se nemusí vařit dlouho a vytvoříme zavářku z vejce.

Tu si nejdříve připravíme v hrnečku, kam si dáme vejce a přisypeme cca 3 lž mouky s pár kapkami oleje. Vše zakvrdláme aby se vytvořilo takové polohusté těstíčko, které když nabereme na lžíci tak pomalu skapává do hrnce. Polévku i se zavářkou necháme ještě chvíli překulit dochutíme solí a po vypnutí přidáme petrželku a 1 -2 lžíce oleje. Použijeme- li místo vejce hrašku uděláme to malinko tužší a vykrajujeme lžičkou nočky. Přejeme dobré chutnání i zažívání . :-)

 


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo