ZiskejZdravi.cz

Maková pomazánka

Mák je významným zdrojem vápníku, již 100g mletého máku obsahuje doporučenou denní  dávku. Z hlediska vápníku je tedy mák mnohem cennější než mléčné produkty. Vápník je naprosto nepostradatelný pro dobré a pevné zdraví. Jeho nedostatek, třeba při zvýšené konzumaci cukru, který vápník vylučuje, se hned projeví v nervové podrážděnosti, nesoustředěnosti. Naučme se tedy mák více využívat na nejrůznější posypky, náplně a pomazánky.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Mák důkladně pomeleme a dáme do mísy. Přidáme pšeničné klíčky, med podle chuti (můžete i více) a vše spojíme sojovým nápojem nebo sojovou smetanou. Mažeme na celozrné pečivo. Dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo