ZiskejZdravi.cz

Ovocná přesnídávka bez cukru

Jahody, třešně, rybízy, jablka, jak je zpracovat? Vyzkoušejte lahodnou ovocnou přesnídávku, kterou si děti zamilují a ještě jí můžete použít na chleba, nebo do palačinek, místo klasické marmelády. Nepoužívejte ale škrob bramborový, ten obsahuje solanin (bramborový jed).

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porcí

Příprava receptu

Jahody či jiné ovoce očistíme a vložíme do hrnce. Rozmixujeme ručním tyčovým mixérem a přidáme med. Přivedeme za častého mícháni k varu. Mezitím si připravíme sklenice a víčka - očistíme, vymyjeme a vložíme do trouby aby byly připravené horké. Potom si v nádobě rozmícháme v trošce vody kukuřičný škrob a do vařícího ovoce ho opatrně za stálého míchání nalijeme. Vzniklou kaši plníme do předem připravených a teplých sklenic. Vršek sklenice očistíme, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru, aby dobře chytlo víčko. Množství je přibližně na 4-5 menších skleniček. Přejeme dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo