ZiskejZdravi.cz

Zavařené okurky kvašáky

Máte rádi zavařené okurky?  Tentokrát je můžete zkusit jinak. Ocet naše tělo překyseluje a není proto vhodný, ale necháte-li okurky projít mléčným kvašením, budou také dobré a při tomto postupu vydrží i 2 roky.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Pokud máme okurky již povadlé namočíme je dobře očištěné nejdříve na 2 hodiny do studené vody a ony budou křupavější.  Pak je namočíme do horké vody a začneme rovnat spolu s mrkvičkou, koprem, česnekem, křenem do lahví. Důležité je aby bylo hodně křenu, ten okurky konzervuje. Můžete přidat i vinný list, nebo list černého rybízu.

Přivedeme si v hrnci k varu osolenou vodu (na 1l vody 3dkg soli) a vařící slanou vodou zaléváme naplněné sklenice. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru až do vychladnutí.  Sklenice se nechají stát při pokojové teplotě až se voda zakalí a okurky začnou kvasit. Víčka můžou vypouknout, toho se nelekejte. Okurky budou hotové přibližně za měsíc. Dobré chutnání :-)


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo