ZiskejZdravi.cz

Lilková pomazánka i k zavaření

Co namazat na chleba? Vyrobte si zavařenou pomazánku, kterou můžete mít stále po ruce. Je to velmi praktické a vynaložený čas se vám vrátí.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Zeleninu spolu s bylinkami očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do pekáče zapéct do měkka. Po upečení vše rozmixujeme s tofu, olejem, solí, citrónovou šťávou a lahůdkovým droždím - tebi. Přepasírujeme přes sítko do hrnce, dohustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody a ještě lehce překulíme. Pomazánku naplníme do čistých a vypařených skleniček a důkladně zavařujeme 30 min na 900. Pak otočíme dnem vzhůru až do vychladnutí. Množství je na 5-6 menších skleniček.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo