

Mouku dáme do mísy a na dno uděláme důlek. Tam rozdrobíme droždí s lžičkou medu a zalijeme trochou vlažné vody. Jemně rozetřeme, ale pouze v místě, kde je droždí. Zakryté necháme cca 20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme olej a sůl. Tu nedáváme přímo do kvásku ale zamícháme jí do mouky. Doplníme vodu a vypracujeme vláčné těsto. Můžeme vodu přidat nebo naopak přisypat mouku, aby se těsto moc nelepilo a přikryté necháme kynout v teple. Zelí si nakrájíme a trochu podusíme. Ochucené pak necháme vychladnout a můžeme jít na plnění. Jde to jako když se dělají buchty, jen když je dáme na plech necháme více místa. Po vykynutí bochánků je totiž trochu přejedeme válečkem, aby vznikly placky. Pečeme je do zlatova cca 30 minut při 180 0C.
Chléb a pečivo - Pšeničná jídla