

Budete se divit, ale ze syrové rýže je mléko lahodnější, voňavější a přitom je to snadné. Musí se na to ovšem myslet dopředu a rýži včas namočit. Rýžové mléko je v obchodech poměrně drahé, a proto jeho výrobou výrazně ušetříte. Rýžové mléko je oblíbené při střevních a žaludečních problémech, průjmových infekcích, ale také mezi sportovci, protože téměř neobsahuje tuky. Vyzkoušejte ho s námi.
Nápoje - Mléka
Rýži propláchneme a namočíme na 24 hodin do studené vody. Vodu potom slijeme opět rýži propláchneme (pokud chceme proces urychlit, namočíme rýži do horké vody, ale vodu pak nevyměňujeme) a vložíme do mixéru s trochou vody. Když je rýže důkladně rozmixovaná na řidší kaši, přilijeme vodu do množství 1l a přidáme 1-2 lž medu a špetku soli. Opět důkladně rozmixujeme a přecedíme přes plátýnko. A už si můžeme na rýžovém mléku krásně pochutnávat. V ledničce vydrží několik dní v uzavřené láhvi a nezapomeňte láhev vždy před nalitím mléka protřepat. Dobrou chuť.