

Mlsání jde i bez cukru a zdravě. Vyzkoušejte rychlé karobové kuličky. Co je to karob? Karob je výborná náhrada čokolády. Je to svatojánský chléb, který nejen že nevytváří závislost jako čokoláda, ale je i výborným zdrojem minerálů a vitamínů. Zkuste ho zařadit do svých receptů uvidíte, že vám zachutná.
Sladké pochoutky - Karob místo čokolády
Datle i rozinky si nejlépe přes noc namočíme, aby změkly. Pokud jsme je zapomněli namočit, tak je krátce povaříme v troše vody, ale už samozřejmě nebudou Raw - tedy živé. Ořechy rozmixujeme a dáme do mísy. Ovoce také rozmixujeme a přidáme karob, máslo, a je-li potřeba i trochu vody. Vytvoříme směs, která musí být hustější. Z ní tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kokosu. Dáme je do ledničky zchladnout a podáváme. Dobré chutnání.