

Došel chleba k snídani? Nevadí! Když doma nemáte pečivo dá se to jednoduše nahradit a zdravěji. Ovesné vločky jsou obilí, které je nejbohatší na živiny. Oves obsahuje i všechny důležité aminokyseliny, i když ne v ideálním poměru a je vhodné podávat oves při chorobách nervové soustavy, protože dodává potřebné živiny pro správnou funkci neuronů. A pokud vás trápí pálení žáhy zkuste přidat navrch i tu mátu, pomůže. :-)
Studená kuchyně - Ovocné saláty
Večer si propláchneme a namočíme semínka s mandlemi a dáme do větší mísy. Druhý den si do toho najemno nastrouháme oloupaná jablka, nakrájíme na malé kostičky ananas a propláchnuté ovesné vločky. Přidáme zbytek ingrediencí a řádně promícháme. Na talíř pak pomocí dávkovače na zmrzlinu (nebo malé naběračky) klademe kopečky směsi. Dozdobíme vanilkovým pudingem a mátou. Ovoce můžeme použít jaké zrovna máme a nebo podle naší chuti. Toto jídlo bezvadně zasytí na celé dopoledne. Přejeme Vám dobrou chuť :)