

Tento lahodný salát si jistě brzy oblíbíte. Štavnatá a slaďoučká mrkev, spolu s naklíčenou pšenicí a ananasem. Mrkvička čistí krev a doplňuje cenný betakaroten a s naklíčenou pšenicí vám tento salát mimo jiné dodá i bílkoviny a vitamíny skupiny B. Ananas povzbudí trávení. Klíčení se nebojte, když si zakoupíte pšeničné zrno, můžete klíčit na okně na stále vlhkém talíři, jen to 2x denně promít čistou vodou.
Studená kuchyně - Obilninové saláty
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno na struhadle. Přidáme rozpuštěný med v troše vlažné vody, olej, citrón podle chuti a ananasovou šťávu. Je lepší když salát je více vlhký, můžete když tak šťávu nebo vodu ještě přidat. Zamícháme naklíčenou a opranou pšenici a už přejeme dobré chutnání. (Pokud salát jíte k jídlu, které obsauje tuk, nemusíte přidávat do salátu olej - je to kvůli vstřebávání vitamínů)