

Hanácký salát je rychlovkou, kterou většina lidí uvítá. Zdravější a domácí varianta nemusí být tak zatěžující pro zdraví a pokud navíc použijete na sojanézu či majonézu kvalitní olej s omega 3 mastnými kyselinami (lněný, sezamový, ořechový..), nebo jej alepoň se slunečnicovým namícháte, bude to opravdu zdravé a dobré.
Studená kuchyně - Zeleninové saláty
Červené zelí pokrájíme, místo kysaného může být i podušené (zkoušeli jsme a je to dobré) a dáme do mísy. K tomu přidáme najemno nakrájenou cibulku a sojanézu, případně můžeme zkombinovat s bílým jogurtem. Dochutíme solí.
Sojanézu vytvoříme rychle a snadno. 1/5 šálku sojového mléka (nemáte-li může být kravské) a šleháme ručním mixérkem za stálého přilévání oleje. Když už je to trochu hustší přidáme citrónovou šťávu, která to dohustí a dochutíme medem a solí.