Špenát je skvělou potravinou, kterou bychom měli konzumovat co nejčastěji. Je bohatý na železo, pomáhá obnovit energii a zvýšit vitalitu. Což potřebujeme všichni. Obsahuje bohatě kyseliny listové, chlorofylu a zároveň je víc než jakákoliv jiná zelenina plný vitaminu K, který je důležitý pro zdraví kostí. Tělu dodá i vitaminy A a C, a hořčík. Špenát není nutné vařit, ale nejlepší je přidat ho až na konec v čerstvém stavu. Pokud ho chcete vařit nejšetrnější je v páře.
Polévky - Zeleninové
Oprané listy špenátu důkladně rozmixujeme v trošce vody. V hrnci si uvaříme celozrnnou mouku, ovesné vločky, kmín, vegu a jemně strouhanou mrkev. Povaříme asi 10 minut a pak přidáme roxmixované špenátové listy, smetanu a petrželku. Dobrou chuť.