ZiskejZdravi.cz

Cizrnačka - zdravá polévka s cizrnou

Cizrnačka je hodnotná a vydatná polévka, která může společně s celozrnným chlebem postačit i k obědu. Cizrna je vynikající potravinou pro vegany i vegetariány. Kromě množství bílkovin obsahuje výjimečné množství železa, vitamínu B6, magnézia a jiných prvků. Studie rovněž ukázaly, že konzumace cizrny je vhodná u obou typů diabetu.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porcí

Příprava receptu

Večer si namočíme cizrnu a ráno povaříme do měkka. Nakrájíme na kostky brambory, rajčata a cibuli na drobno. Vše vložíme do hrnce k cizrně a povaříme. Přidáme drcený kmín, červenou papriku, bujón a sůl. Když jsou brambory změklé, zahustíme vše cca dvěmi lžícemi celozrnné mouky rozmíchané v hrnečku s trochu vody a necháme ještě povařit. Na konec přidáme prolisovaný česnek, olej a majoránku a již nevaříme. Přejeme dobré pochutnání na cizrnových kuličkách. :-)


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo