ZiskejZdravi.cz

Koprová kulajda

Vůně kopru a typická nakyslá chuť, to je něco pro labužníky - kdo by neznal kulajdu. Kopr je odedávna vyhledávaným kořením, protože zklidňuje zažívací obtíže jako jsou říhání, nadýmání, tvorba plynů i škytavku a tak s ním nemusíme vůbec šetřit. Místo octu ale v kulajdě používáme citrón, protože ten na rozdíl od octu naše tělo nepřekyseluje. Dalším výborným jídlem je koprový guláš.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Houby si očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali kmín a bobkový list. Až brambory změknou přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme citrónovou šťávou 1 -2 lžíce a přidáme nasekaný kopr. Pokud dáváme smetanu sojovou sladkou dáme více citrónové šťávy. Rozklepneme čerstvé vejce a zamícháme je do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a můžeme podávat. Dobré chutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo