ZiskejZdravi.cz

Gulášová polévka s tofu

Kmín, červená paprika, majoránka, to jsou koření, která působí příznivě na zažívání. Červená paprika má dobrý vliv i na srdeční onemocnění a působí proti kornatění cév a krom toho působí blahodárně na celkovou fyzickou i duševní svěžest. Pokud tedy gulášová polévka není dělaná z těžkých masových vývarů, je lehkým a hodnotným jídlem.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Cibuli drobně nakrájenou podusíme v trošce vody. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, dolijeme vodou a vaříme skoro do měkka. Ke konci přidáme majoránku, lisovaný česnek, sůl a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Necháme přejít varem. Nakonec přidáme papriku, rozmíchanou v trošce vody a kdo chce marinované tofu. Kdo má rád guláš pálivější, přidá kajenský pepř, který je opět jen druhem červené pálivé papričky, a dodá štiplavost.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo