ZiskejZdravi.cz

Domácí houstičky

Není nad celozrnné pečivo a zvláště když víme co v něm je a nemusíme se bát různých aditiv. Slupka zrna obsahuje nejvíce minerálů, vitamínů skupiny B a bílkovin a pokud konzumujeme zrno pouze loupané, tedy bílou mouku, ochuzujeme se o hodnotné živiny, které pak většina lidí doplňuje právě masem. Je potřeba v obchodech vyhledávat pečivo a chléb, který má v názvu „celozrnný", nebo „grahamový", nebo „dalamánek" a pokud kvalitní celozrnné neseženete, zde je pro vás recept na domácí celozrnné houstičky.

  • bez mlékabez mléka
  • veganvegan

Příprava receptu

Nejdříve si zaděláme na kvásek. Do malé misky dáme teplou vodu + 1 čl cukru + rozdrobené droždí a necháme vykynout. Mezitím si do velké mísy odvážíme a odměříme všechny sypké suroviny a smícháme je. V kastrůlku si rozpustíme kokosové máslo (nebo jiné rostlinné) a nalijeme do mísy. Pak ještě přidáme vykynutý kvásek a vodu na zadělání těsta. Vodu dáváme postupně a podle potřebné hustoty přidáváme. Těsto by se nemělo lepit k míse. Pak necháme v teple vykynout a následně tvarujeme houstičky.

Těsto rozdělíme na 3 díly. Jeden díl = 12 houstiček. Dáme je na plech s papírem a nakonec je hotové potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme na 200 st. asi 20 min. , záleží na Vaší troubě. Hotové houstičky je dobré dát na mřížku vychladnout. Tak ať se Vám povedou a chutnají jako nám.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo