Bramborový chlebíček je výbornou alternativa místo chleba k polévkám, nebo cizrnové kaši. Brambor je výživově pohodář, neunaví žaludek, je lehce stravitelný a v těle působí zásaditě. Navíc je výborným dietním pokrmem třeba pro lidi s vředovou chorobou žaludku a trávicími potížemi, při obezitě. Brambory pomáhají při kardiovaskulárních obtížích - jsou bohaté na draslík a chudé na sodík a tuky. Vyzkoušejte tedy různé bramborové variace.
Chléb a pečivo - Bramborové pečivo
Máte rádi brambory? Neváhejte a uvařte 0,75 kila a po vychladnutí je na jemno nastrouhejte. Trochu osolte a přidejte celozrnnou pšeničnou mouku. Zadělejte těsto, které by šlo vyválet a dejte na vymazaný plech. Rádýlkem vytvoříte tvary, které se vám líbí a pečete do zlatova.