Křupky, krekry, nebo nekvašený chléb. Tak různě se dají nazvat tyto plátky, které můžeme jíst jako snídani, večeři, nebo jako křupavou mlsku po jídle. Olej můžete použít i sezamový (stabilní do 170 0C) nebo z hroznových jader (stabilní do 210 0C), který obsahuje na rozdíl od slunečnicového dostatek omega 3 mastných kyselin a je tepelně stabilní.
Chléb a pečivo - Celozrnné tyčinky
Na ječné křupavé krekry si smícháme nejdříve mouky s klíčky a solí, a předem čerstvě pomletými lněnými semínky (můžete použít i jiná semínka podle chuti). Přidáme olej, vodu a vypracujeme těsto. Těsto pak vyválíme, nejlépe přímo na plechu, buď malým válečkem, nebo skleničkou tak, aby těsto nebylo příliš tenké ani silné. Rádýlkem těsto rozkrájíme na plátky, čtverečky nebo obdélníky a pečeme krekry ve vyhřáté troubě přibližně 45-50 minut při 170 0C dokřupava. Množství je na 1 plech. Přejeme dobré pochutnání.