Když rodinu ráno uvítají voňavé dalamánky určitě sklidíte pochvalu. Není to složité, zkuste to s námi. Když to bude vykynuté a slané, tak to musí být i dobré. :-)
Chléb a pečivo - Dalamánky
Do mísy dáme sypké ingredience, uděláme důlek a nadrobíme kvasnice. Na ně špetku cukru a zalijeme vlažnou vodou. Necháme vzejít kvasnice, a pak přidáme olej. Důkladně zaděláme těsto a pěkně, jak se říká, vyboucháme. Těsto může být spíše hustější, ať grahamy drží tvar. Pak těsto necháme v teple vykynout, nakrájíme na kousky a uděláme tvary, jaké se Vám budou líbit. Dáme je na plech s papírem a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme na 200 st. 15-20 min, dokud nezrůžoví a hotové potřeme vodou. Poměr hladké a celorznné mouky si můžete upravit i podle sebe. Přejeme, ať se dílo daří. Dobrou chuť