Kukuřice je výbornou potravinou, která zklidňuje a léčí trávicí trakt, což potěší osoby se zácpou, dráždivým tračníkem, dyspepsií a celiakií. Mimo to zpomaluje činnost štítné žlázy, jejíž nadměrná činnost se projevuje hubnutím a nervozitou. Pokud naopak ze zdravotních důvodů potřebujete zvýšit hmotnost doporučuje se také právě kukuřice. Není to sice uplně jednoduché pečení, ale s chutí do výroby tortil.
Chléb a pečivo - Bezlepkové pečivo
Na kukuřičné tortilly je potřeba mít hladkou kukuřičnou mouku, která je světlejší a ne tak výrazně žlutá. Odměříme mouku do mísy, smícháme se solí podle chuti a přivedeme si vodu do varu. Horkou vodou zalijeme mouku a lžící rozmícháme. Ze začátku to vypadá že je vody málo, ale vydržte, mouka začne lepit a těsto se spojí. Těsto by mělo být spíše hustší a nelepivé. Pokud je potřeba přidejte ještě trochu mouky nebo naopak vody pokud je to tuhé moc a nechte 30 min - 2 hod odpočinout pod utěrkou.
Těsto si pak rozdělte na 4-5 kuliček podle toho jak chcete mít tortilly velké, obalte je ještě v mouce a rozválejte válečkem mezi pečícím papírem na tenčí placku. Na rozpálenou pánev bez omastku tortillu z pečícího papíru opatrně sesuneme a pečeme krátce z obou stran. Přejeme dobré chutnání.