Nadbytek lepku ve stravě vytváří stále více problémů fyzických i psychických a přestože nemusíte trpět alergií nebo celiakií, bezlepkový chléb vám jen prospěje a dopřeje odpočinek střevům. Rýže je hlavní potravinou přibližně pro 1/4 obyvatel zeměkoule a svou výživností se dostává do popředí mezi potravinami světa, ovšem samozřejmě ta celozrnná :-). Upečte si s námi bezlepkový chléb z rýže a topioku.
Chléb a pečivo - Chléb
Postup
1. Smíchejte dohromady první čtyři přísady.
2. Přidejte droždí a nechejte kynout 10 minut ve smíchaných tekutinách
3. V další misce smíchejte rýžovou mouku, tapiokový škrob, guarovou gumu a sůl.
4. Přidejte tekuté přísady do suchých a míchejte do hladka. Těsto nebude suché, ale spíše lepivé a vlhké.
5. Vložte těsto na pomazaný plech a nechte nakynout v teplé troubě zhruba 20 minut.
6. Pečte na 180 stupňů 30 minut, dokud není hotovo.