Tyto krekry jsou výborné nejen na zahnání „mlsné", ale i jako zdravá snídaně třeba k ovocnému salátu. Plně nahradí chleba a svým složením a jednoduchou přípravou jsou krekry pro tělo dobře využitelné, plné bílkovin minerálů a vitamínů především skupiny B. Lněné semeno vám také zlepší střevní vyprazdňování.
Chléb a pečivo - Nekvašené chlebové placky
Celozrnnou mouku smícháme s klíčky, solí a pomletým lněným semínkem. Lněné semínko je nejlepší si pomlet na mlýnku na mák, budete tak mít jistotu že je skutečně čerstvé a nežluklé. Krátkou dobu lze případně pomleté semínko skladovat v ledničce. K tomu přidáme olej, nejlépe olivový, vodu a vypracujeme těsto, které se nebude lepit, případně ještě přidáme trochu bílé mouky. Pak rozválíme těsto přímo na plechu. Použijeme menší váleček, ale jistě vám to půjde třeba i skleničkou. Když je těsto rozválené tak akorát ani tenké ani silné, nakrájíme ho rádýlkem do požadovaných tvarů - obdélníky, čtverečky. V troubě pečeme cca 50 -60 minut při 170 0C.