

Nemáte namočený hrách? Nevadí, hrášková polévka může být i velmi rychlá a máte oběd za pár minut a pokud hrášek nebudete vařit, ale jen rozmixujete, bude ještě k tomu živý. Hrách obsahuje všechny potřebné živiny, které by měla mít strava určená pro srdce, díky čemuž je vhodným doplňkem stravy všech, kdo mají slabé srdce a vzhledem k tomu, že je bohatý na vitamíny skupiny B a minerály potřebné pro správnou funkci nervového systému, je velice vhodný v případě oslabené nervové soustavy, podrážděnosti, deprese a nespavosti. Takže hurá na hráškovou polévku.
Polévky - Zeleninové
Vyndáme z mrazáku 1-2 pytlíky mraženého hrášku anecháme rozmrazit. Pokud to chceme rychle poslouží nám k tomu teplá voda. Hrášek vložíme do mixéru s trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Před tím si ale 1-2 hrsti kuliček dáme stranou. Pak vylijeme do hrnce a trochu zahřejeme, ale aby hrášek zůstal čerstvý a živý, neměla by teplota překročit 50 0C. Dochutíme solí a můžeme dávat na talíř. Na talíři ozdobíme sojovou smetanou a zelenými kuličkami hrášku, které jsme si dali stranou. Čerstvé kuličky hrášku připomenou dětem léto. Přidáte-li k polévce celozrnný chléb, budete možná tak nasyceni, že zapomenete na druhé jídlo. Dobré chutnání!