Aby lidské tělo správně fungovalo, je potřeba do našeho jídelníčku zařadit co nejvíce čerstvých potravin, které jsou plné života, energie a vitality. Vaše chuť, která je léty ničená vařenými a silně slanými jídly si brzy navykne a uvidíte, že i například na takovém špenátu si výborně pochutnáte a takovýto obložený talíř spolu s celozrnným pečivem se může stát vaším obědem či večeří.
Studená kuchyně - Studené mísy
Na netradiční obložený talíř budete potřebovat omyté a natrhané listy špenátu, petrželku a malá rajčátka. Fazolky musíme povařit, za syrova se nekonzumují. Můžeme přidat i sušené rajčátka a vlašské nebo jiné ořechy. Vše pokapeme lněným olejem a navrch dáme pomazánku humus, nebo některou jinou luštěninovou, třeba z tofu nebo fazolí aby jídlo obsahovalo i dostatek bílkovin. Ozdobíme jedlými květy jako je třeba sléz maurský, brutnák, sedmikrásky, pupalka nebo jiné a už popřejeme dobré pochutnání.