ZiskejZdravi.cz

Tatarská omáčka z tofu

Přírodní alternativa k tolik oblíbené tatarské omáčce přijde jistě vhod. Zvlášť když doplní hodnotné sojové bílkoviny. Sója obsahuje 36,5% bílkovin, což je mnohem více, než se nachází třeba ve vejcích (12,5%) nebo v mase (20%). Tatarskou omáčku využijete jistě k různým druhům zeleniny, jako brokolice, květák, nebo i k bramborům či karbenátkům.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Přírodní tofu rozmixujeme v mixéru s trochou vody na hustou kaši a pak za stálého mixování přidáváme olej po malých dávkách, aby se omáčka nesrazila. Když je hotová konzistence omáčky, přidáme sůl, citrón a kaijenský pepř podle chuti. Kdo chce přidá lžičku medu. Přejeme dobré pochutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo