ZiskejZdravi.cz

Rajčata ve vlastní šťávě

Máte přebytek rajčat na Vaší zahrádce? Kupovaná rajčátka nejsou jak víme moc kvalitní, tak je dobré si na zimu připravit své vlastní. Příprava je velice jednoduchá.

  • 80 Minut80 Minut
  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porcí

Příprava receptu

Rajčata pořádně omyjeme a nakrájíme na půlky, větší rajčátka můžeme i na čtvrtky. Naskládáme do předem vymytých sklenic. Nemusíme se bát přitlačit, aby se do skleniček toho vešlo více. Sterilizujeme v zavařovacím hrnci na 80 C 20-30 minut. Rajská jablíčka ve vlastní šťávě oceníte především v zimě, když je sezónní zeleniny nedostatek. Rajčata se dají pak lehce oloupat a použít na různé omáčky dle chuti. Ze 4,5 Kg rajčat je zhruba 7 sklenic.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo