

Jak co nejlépe využít zeleninu na náš stůl? Vyzkoušejte čatný. Je to hustá pikantní zeleninová omáčka, která se využívá místo hořčice a kečupu a podává se jako dochucující příloha k některým chuťově méně výrazným jídlům. Pokud jí trochu pomixujete ponorným mixérem bude jemnější a hodí se i jako omáčka na špagety či jiné přílohy. Přejeme dobré chutnání.
Zavařování - Zelenina
Rajčata, cuketu, papriky a cibuli si nakrájíme na kousky a dáme do velkého hrnce povařit. Když zelenina po cca 40 minutách změkne ochutíme vše zázvorem, kurkumou (curry), sojovou omáčkou a dosolíme. Na závěr dáme prolisovaný česnek. Pokud je moc tekutiny, můžeme trochu slít, nebo přidat 1-2 lž maizeny (rozmíchanou v hrnečku s trochou vody nebo vychladlé šťávy) na zahuštění. Plníme do skleniček a ještě zavaříme 20 min při 85 stupních.