ZiskejZdravi.cz

Zeleninové čatný

Jak co nejlépe využít zeleninu na náš stůl? Vyzkoušejte čatný. Je to hustá pikantní zeleninová omáčka, která se využívá místo hořčice a kečupu a podává se jako dochucující příloha k některým chuťově méně výrazným jídlům. Pokud jí trochu pomixujete ponorným mixérem bude jemnější a hodí se i jako omáčka na špagety či jiné přílohy.  Přejeme dobré chutnání.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Rajčata, cuketu, papriky a cibuli si nakrájíme na kousky a dáme do velkého hrnce povařit. Když zelenina po cca 40 minutách změkne ochutíme vše zázvorem, kurkumou (curry), sojovou omáčkou a dosolíme. Na závěr dáme prolisovaný česnek. Pokud je moc tekutiny, můžeme trochu slít, nebo přidat 1-2 lž maizeny (rozmíchanou v hrnečku s trochou vody nebo vychladlé šťávy) na zahuštění. Plníme do skleniček a ještě zavaříme 20 min při 85 stupních.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo