ZiskejZdravi.cz

Třešně ve vlastní šťávě bez cukru

Víte jak dříve zavařovali naše babičky když neměli cukr? Moc dobře věděli, že pokud dají k ovoci trošičku soli, sůl zvýrazní přirozenou sladkost v ovoci a to je tak lahodnější. Vyzkoušeli jsme takto zavařit třešně a byly opravdu vynikající a dokonce lepší než s cukerným nálevem. Zvrchu jsme třešně ještě lehounce posypali kurkumou, která působí proti plísním, ale není to nutné.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Dobře vyzrálé třešně důkladně omyjeme a pokud možno odpeckujeme. Pozor aby byly opravdu zdravé a ne nahnilé. Na dno lahve dáme sůl tak na špičku nože a pak napěchujeme vypeckované třešně až do vrchu sklenice. Třešně pustí šťávu a není potřeba přidávat vodu. Je to trochu více práce, ale o to s větší chutí v zimě po sklenici sáhnete. Zavaříme je cca 25 minut při 80 stupních. Po vyjmutí sklenic ze zavařovacího hrnce je otočíme dnem vzhůru až do vychladnutí, aby se víčka přichytily.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo