ZiskejZdravi.cz

Cuketa v hrachovém těstíčku

Cukety jsou výborné díky rozpustné vláknině na dyspepsii, gastritidu, dráždivý tračník a kolitidu. Poslouží dobře i při redukční dietě. Je účinná při kardiovaskulárních onemocněních. Jíst se dají i syrové, ale častěji známe z cukety jídla vařená. Smažíme jen občasně a nejlépe na kvalitním rostlinném tuku, nikdy ne na živočišných tucích.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Cukety, spíše menší, které ještě nemají příliš vyzrálý vnitřek, nakrájíme na plátky a osolíme. Na talíři si připravíme těstíčko z hrašky, případně hrachové mouky. Kdo nemá problém s lepkem, může přidat trochu bílé pšeničné mouky, případně kukuřičné, ale není to nutné. Konzistence by měla být asi jako na lívance. Cuketu do těstíčka namočíme a pak ještě můžeme obalit v kukuřičné strouhance. Osmažíme na pánvi a pak už si jen pochutnáváme na křupavé dobrůtce. Podáváme s brambory, nebo s bramborovou kaší. Přejeme dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo