Hrachovou omáčku můžete vyrobit na dva způsoby. Buď použijete mražený hrášek v čerstvém stavu a budete mít živou stravu, a nebo jej můžete krátce povařit. V našem jídelníčku by mělo být co nejvíce čerstvé stravy, která je základem již od stvoření světa. Hrách obsahuje všechny potřebné živiny, které by měla mít strava určená pro srdce, ale i pro správnou funkci nervového systému.
Hlavní jídla - Hrachová jídla
1 způsob: Hrách rozmrazíme a důkladně rozmixujeme na jemno se sojovou smetanou, případně trochou vody. Vody nesmí být moc, aby z toho nebyla polévka. Osolíme, ochutíme sojovkou a můžeme podávat.
2 způsob. Hrách vložíme do hrnce a dáme vařit v troše vody. Vaříme jen krátce, tak 5 minut, více mražený hrášek nepotřebuje. Pak důkladně rozmixujeme, ochutíme sojovkou, solí, smetanou a podáváme.
Přejeme dobré pochutnání.