

Čočková sekaná s ořechy je výbornou alternativou masitých jídel. Čočka i ořechy jsou totiž bohatou zásobárnou proteinů. Čočka má srovnatelný až vyšší obsah železa (9mg) oproti masu(2mg) a nebo vejcím(1,44mg) Trpíte-li chudokrevností, čočka by neměla chybět ve vašem jídelníčku. Mimo jiné má čočka mnoho vlákniny a tím je i dokonalým čističem střeva.
Hlavní jídla - Jídla z čočky
Jeden a půl hrnku přebrané čočky namočíme a uvaříme do měkka. Ořechy lehce rozmixujeme na střední kousky a ovesné vločky zalijeme horkou vodou se solí, aby nabobtnaly. Pokud ořechy nemáme použijeme slunečnicová semena. Vločky zbavíme přebytečné vody, vše smícháme dochutíme sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem a solí. 2 hrsti zelených natí pokrájíme na drobno a přidáme do mísy, zakápneme olejem a zamícháme. Pro lepší soudržnost přidáme 5 lžic mouky, důkladně promícháme a vložíme do dvou vymazaných a vysypaných forem srnčí hřbet nebo do forem na biskupský chlebíček. Dáme zapéct do trouby na cca 180 0C. Přejeme dobré pochutnání.