I obyčejné jídlo může vypadat svátečně aby lahodilo nejen ústům, ale i očím. Zelené fazolky jsou lahodnou luštěninou, která prospívá kloubům a kostem, ledvinám, srdci i při diabetu. Cukety jsou pozoruhodné svým změkčujícím a zklidňujícím účinkem, za což vděčí obsahu rozpustné vlákniny. Jsou díky tomu léčivé při dyspepsii, gastritidě, dráždivém tračníku a kolitidě.
Hlavní jídla - Cuketová jídla
Větší cuketu oloupeme (menší nemusíme) a nastrouháme spolu s tofu sýrem na hrubém struhadle. Osolíme a spojíme dohomady hraškou, moukou a žloudky z 3 vajec. Vložíme do dortové formy 26-28 cm, kterou máme vymazanou a vysypanou.
V kastrůlku si podusíme fazolky a pak je nakrájíme na menší kousky. Smícháme s bylinkami dobromyslí, fenyklem, případně můžete dát bylinky podle své chuti a kuchyně, osolíme a přidáme lahůdkové droždí tebi. Spojíme našlehanými bílky z 3 vajec a dáme navrch do dortové formy na cuketový základ. Pečeme v troubě dozlatova, případně můžete navrch dát i alobal, aby se to dobře propeklo, a nepřipálilo. Přejeme dobré chutnání.