Jaro je tady a my se můžeme nejen kochat svěží zelenou přírodou, ale můžeme první dary přírody využívat i v kuchyni. Na čistém místě nasbírejte sedmikrásky, listy pampelišky, popence, kopřivy či jiných planých bylin, případně pokud ještě tolik nevyrašilo jako teď v březnu doplňte celerovou natí či petrželkou.
Hlavní jídla - Zeleninová jídla
Květák si poduste v páře či na malém množství vody a pak pokrájejte na menší kousky. Ovesné vločky si zalijte menším množstvím horké vody a nechte je nabobtnat. Pak přebytečnou vodu slijte, případně trochu vymačkejte a přidejte ke květáku. Tofu rozdrobte a přidejte také ke směsi. Cibulku nakrájejte na drobno, česnek můžete promačkat nebo nechat i na plátky. Plané bylinky důkladně omyjeme a očistíme a pak také na drobno pokrájíme. Vše smícháme dohromady spolu s olejem, a solí či bezglutamátovou slanou zeleninovou směsí ochutíme. Dohustíme moukou aby to více drželo pohromadě a dáme do vymaštěného a vysypaného pekáčku zapéct do zlatova. Dobrou chuť.