ZiskejZdravi.cz

Dýňová omáčka s rýží a karbenátky

Dýňovou polévku jistě znáte, ale zkoušeli jste již omáčku? Je výborná a hodí se třeba k rýži s karbenátky, nebo k těstovinám. Dýně je málo kalorická, ale zato velmi hodnotná. Obsahuje hodně provitamínu A, minerálů, omega 3 mastné kyselny a další. Pomůže vám při pálení žáhy, jako mírné projímadlo, při problémech s ledvinami i jako prevence rakoviny. Tak s chutí na to!

  • suroviny bez lepkusuroviny bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Nakrájenou cibuli a dýni i se slupkou dáme podusit do hrnce na troše vody, dokud to nebude měkké. Pak přidáme sůl, tebi, olej, česnek, sojovou smetanu a vše rozmixujeme ponorným či jiným mixérem dohladka. Vody nesmí být moc, aby z toho nebyla polévka, ale omáčka tak akorát. Posypeme tymiánem a navrch můžeme pro pikantnost dát i brusinky jako na svíčkovou. Přejeme dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo