

Dýňovou polévku jistě znáte, ale zkoušeli jste již omáčku? Je výborná a hodí se třeba k rýži s karbenátky, nebo k těstovinám. Dýně je málo kalorická, ale zato velmi hodnotná. Obsahuje hodně provitamínu A, minerálů, omega 3 mastné kyselny a další. Pomůže vám při pálení žáhy, jako mírné projímadlo, při problémech s ledvinami i jako prevence rakoviny. Tak s chutí na to!
Hlavní jídla - Dýňová jídla
Nakrájenou cibuli a dýni i se slupkou dáme podusit do hrnce na troše vody, dokud to nebude měkké. Pak přidáme sůl, tebi, olej, česnek, sojovou smetanu a vše rozmixujeme ponorným či jiným mixérem dohladka. Vody nesmí být moc, aby z toho nebyla polévka, ale omáčka tak akorát. Posypeme tymiánem a navrch můžeme pro pikantnost dát i brusinky jako na svíčkovou. Přejeme dobrou chuť.