

Dýně je velice bohatá na antioxidanty a obsahuje významné množství vitamínu A, který pročišťuje vaše cévy a posiluje zrak. Dýně pomáhá i při pálení žáhy, nebo jako mírné projímadlo. Obsahuje totiž hodně rozpustné vlákniny, která působí na pohyb střev. Dýňová semínka jsou výborným zdrojem aminokyseliny tryptofanu. Tryptofan je tolik potřený pro správnou hladinu serotoninu v mozku, který ovlivňuje deprese a smutek.
Hlavní jídla - Dýňová jídla
V hrnci podusíme dýni s cibulí až změkne, případně jí upečeme v troubě. Pak vložíme do mixéru, přidáme tofu, smetanu, vodu, vegu a sůl. Vše pomixujeme do hladka, ještě prohřejeme a ovoníme dobromyslí. Podáváme například s veselou rýží smíchanou s kukuřicí a hrachem. Hrách i kukuřice je z mrazáku a jen trochu podušená, tedy rychlovka. Můžeme ozdobit nasekanými listy špenátu a už podáváme. Přejeme dobré chutnání.