

Hrách s mrkví je výborné, hodnotné a rychlé jídlo. Za 15 minut máte oběd. Hrášek dodá potřebné bílkoviny a látky potřebné pro silné srdce i správnou funkci nervové soustavy. Mrkev pomáhá při očních a kožních chorobách, a krom dalšího celkově zpomaluje proces stárnutí. Mrkev bychom v nějaké její podobě měli jíst každý den.
Hlavní jídla - Luštěninová jídla
Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme podusit v trošce vody s olejem. (nesmí to plavat) Když je mrkev tak napůl hotová přidáme mražený hrášek a ochutíme solí a medem. Hrášek se dusí jen krátce. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, nebo chcete-li v sojovém mléce či smetaně a chvilku ještě podusíme. Na závěr můžeme přidat, jako vždy, nějaké zelené bylinky - petrželku, kopr a výborný oběd je hotový. Podáváme k bramborům, kuskusu, nebo i s chlebem. Přejeme dobré chutnání.