

Cuketová omáčka je snadná, rychlá a je dobře 'jedlá'. Děti si jí hned zamilovaly. Hodí se ke všem přílohám a můžete zkoušet i různé variace například s kurkumou, červenou paprikou, česnekem či jinými bylinkami.
Hlavní jídla - Cuketová jídla
Větší cuketu zbavíme jader, nastrouháme na hrubo a osolené dáme spolu s cibulí jen lehce dusit. Když je cuketa změklá, přidáme na kostičky nakrájené tofu (přírodní či ochucené). Vše zahustíme smetanou s trochou mouky a ještě povaříme. Na závěr přidáme citronovou šťávu, máte-li tak sušené droždí, které je cenných zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků, ale krom toho dokáže dodat lahodnou chuť. Dozeleníme bylinkami, v tomto případě jsme použili ne příliš známý, ale krásně voňavý kerblík. Omáčka je velmi chutná, rádi budete vzpomínat.