ZiskejZdravi.cz

Fazolová sekaná

Přestože jsou fazole hůře stravitelné, společně s obilninami mají skvělou schopnost nasytit a uživit celé národy. V kombinaci s obilninami tvoří fazole výborný zdroj bílkovin, které jsou kompletní a plnohodnotně nahrazují maso. Fazolovou sekanou, která nádherně voní česnekem a majoránkou můžete použít k bramborám, ale i omáčkám či jen s chlebem.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porcí

Příprava receptu

Fazole si předem namočíme přes noc a druhý den vodu slijeme, dáme čerstvou a uvaříme do měkka. Při vaření sbíráme pěnu. Když jsou fazole hotové, tak polovinu rozmixujeme a polovinu necháme celé a vše smícháme dohromady. Ovesné vločky zalijeme horkou vodou se solí a necháme nabobtnat. Pak je přidáme k fazolím. Přidáme olej, majoránku, prolisovaný česnek, sůl v případě potřeby trochu vody a na slepení mouka případně i strouhanka. Fazolovou směs dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku zapéct cca na 45 min. Při 180 0C. Přejeme dobré chutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo