ZiskejZdravi.cz

Fazolové karbanátky a paštika

Dobře uvařené červené fazole 300g rozmixujeme s 5 lž neaktivní droždí tebi, soli cca 1 lžč, wurzl 2 lžč, 3 lž oleje, 2 lž červené mleté papriky. Doplníme jednou sojovou či jinou rostlinnou smetanou s trochou vody tak, aby se to dobře mixovalo. Přidáme, drcený kmín, mořské řasy Nori vločky, nebo jiné bylinky (majoránku, dobromysl...) Když máme rozmixováno máme v podstatě hotovou paštiku. Oddělíme si trochu do skleničky...

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Do zbytku prolisujeme 5 stž. česneku, 2 hrsti slunečnicových semínek a 200g špaldových či jiných třeba i bezlepkových vloček, které jsme napřed zalili vařící vodou s trochou soli a nechali chvíli nabobtnat. Vše smícháme a ještě zahustíme pohankovou moukou. Nabíráme lžící a na talířku obalíme jemně pohankovou moukou a vytvoříme placičky. Pečeme na pečícím papíru za sucha v troubě cca 40 min 180oC. Po vytažení namastíme čerstvým nejlépe za studena lisovaným olejem. Přejeme dobré pochutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo