Datle jsou výborným zdrojem výživných látek s vysokým obsahem energie v sacharidech. Ořechy jsou zase bohatým zdrojem bílkovin a tuků. Obě plodiny se tak krásně doplňují a tvoří hodnotnou potravinu. Při snídani vám ještě k tomu vytvoří krásné sladké ráno a spolu s čerstvým ovocem a celozrnným chlebem dodají energii do nového dne.
Pomazánky - Ořechové, semenné
Datle si předem namočíme na pár hodin, ony změknou a pak jdou snadno rozmixovat. Dejte pozor aby jste nerozmixovali pecku to pak není v pomazánce příjemné. Pokud je nemáte namočené a chcete to hned, tak datle chvilku povařte. Do mixéru přidejte ořechy, mohou to být i jiné například mandle či lískové nebo i slunečnicové semena a vše důkladně rozmixujte dohladka. Vody dejte tak aby to nebylo tekuté, ale šlo to hladce mixovat. No, a pomazánka je na světě. Dobré sladké chutnání.