ZiskejZdravi.cz

Jáhlová paštika

Jáhly, nebo-li loupané proso patří mezi staročeské bezlepkové a lehce stravitelné potraviny. Pokud máte problémy s nehty, vlasy, kůží, zuby rozhodně je zařaďte do jídelníčku. Obsahují totiž mimo jiné i množství křemíku, který tyto tkáně obnovuje.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

1 hrnek uvařených jahel rozmixujeme s 1 hrnkem uvařených fazolí, sojovým mlékem, s trochou oleje a 1 větším uvařeným bramborem. Přidáme rozmačkaný česnek, tebi, trochu rajčatového protlaku, sůl, libeček a vše dobře rozmícháme. Jáhly kupujeme vždy čerstvé, protože snadno podléhají žluknutí. Hořkosti jahel můžeme předejít, pokud je před samotnou přípravou spaříme dvakrát vroucí vodou. Přejeme dobré chutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo